Nagy pontosságú lenyomat a digitális technológia segítségével!
Szolgáltatásunk célja, hogy fogainak digitális lenyomatát hosszú távra megőrizzük és későbbi, esetleges fogászati kezelései során segítségül hívjuk.
A digitális fogászat legfrissebb innovációja, a digitális intraorális scanner segítségével a hagyományos lenyomatvételi eljárásokat tudjuk kiváltani.

A hagyományos lenyomatvétel során a páciens a lenyomatanyaggal töltött kanálba harap, ezzel elkészítve a fogai negatív mását. A fogtechnikus ezt a lenyomatot önti ki gipsszel, ami alapján elkészíti a fogpótlást. Ez a lenyomatvételi folyamat sok esetben válthat ki hányingert, ami sokakat tart vissza fogorvosi kezelésektől.

Az intraorális scanner használatával Önnek nincs semmi kellemetlensége. A kezelőorvos a fogak fölé helyezett speciális, kisméretű kamerával letapogatja a szájüregi képleteket, ami azonnal megjelenik a kijelzőn. Az így elkészített háromdimenziós lenyomat a tér minden irányában forgatható, dönthető és ellenőrizhető.

Milyen előnyökkel jár még a digitális lenyomatvétel?
  • Az álatalunk használt világpiacvezető Medit cég i700 scannere 11 mikron pontosságú, így a fogpótlása biztosan tökéletesen illeszkedik, ezzel biztosítva a könnyű megszokást, észrevehetetlen viselést.
  • Színes 3D felvételeken tudjuk megmutatni fogászati problémáját, ezzel érthetőbbé tenni kezelésének részleteit.
  • Digitális lenyomatait saját tárhelyeinken megőrizzük, ezáltal évekkel később is visszakereshetők.
Milyen esetekben javasoljuk Önnek?
  • Fogszabályozó kezelés végén, az elért eredmény megőrzése érdekében.
  • Új fogpótlásának elkészítését követően. Ezzel garantálható egy esetleges sérülést követően az eredetei állapot visszaállítása.
  • Ha Önnek teljesen egészséges, esztétikus fogazata van, akkor is érdemes ezt az állapotot tárolni. Sosem lehet tudni mikor lesz rá szükség.
A szolgáltatásunk bevezető ára most mindössze 45.000 Ft,
mely során az elkészült lenyomatot felhő alapú tárhelyeinken minimum 10 éven keresztül megőrizzük és egy pendrive-on Önnek is átadjuk.

A térbeli lenyomatot a készülék PLY formátumban rögzíti, majd ezt alakítjuk át a 3D nyomtatók számára használható STL formátummá. A felvételt követően a digitális nyomatot mindkét formátumban az Ön rendelkezésére bocsátjuk.