A 21. század a digitalizáció alkalmazásának térnyeréséről szól. Mindennapi életünk egyre több részét megvátoztató, egyszerűbbé tévő digitális megoldások vesznek minket körül. Természetesen a fogászat területén sincs ez másként. Szeretné, ha fogászati kezelései hatékonyabban, pontosabban, tervezhetőbben, biztonságosabban, a kellemetlenség minimalizálásával történne?
Ezekben mind segítenek digitális megoldásaink! Ismerje meg, legyen részese Ön is!
Digitális diagnosztika
Még pontosabb diagnózis 3 dimenzióban

A nagyfelbontású 3 dimenziós képalkotásra képes Vatech Pax-i 3D Smart CBCT készülék néhány másodperc alatt készít több száz felvételt az Ön fogsoráról, majd ezek segítségével egy három dimenziós modellt készít, mindezt extrém alacsony sugárterheléssel, ami alkalmassá teszi akár kisgyermekek számára is.
A digitális CT felvétel pontossága egyedülálló, az elkészült 3 dimenziós kép a diagnózis felállítása mellett az esetleges fogpótlások és leendő kezelések előkészítésénél is elengedhetetlen segítséget nyújt.
Teljes digitális adatrögzítés

Rendelőnkben egészségügyi adatainak, kezelési dokumentációjának rögzítése digitális módon történik.

Hogyan kell elképzelni a digitális adatfelvételt?
Vége a papír alapú korszaknak és az apró betűknek. Pácienseink iPad-ek segítségével töltik ki a szükséges dokumentumokat, beleegyező nyilatkozatokat.
Ezeket a bizalmas adatokat felhő alapú szerveren tároljuk, ezzel tesszük biztonságossá és hozzáférhetetlenné az adathalászok elől.

A kommunikációt a telefon mellett természetesen elektronikus úton is tartjuk pácienseinkkel. Közelgő fogászati kezeléséről előzetes értesítést küldünk az Ön kényelme érdekében.
Ezen munkafolyamatoknak nem elhanyagolható előnye a gyors adatelérés mellett, hogy papír felhasználásunk minimálisra csökkent, ezzel is kímélve a környezetet.
Digitális lenyomat / intraorális szkenner
A digitális fogászat legfrissebb innovációja, a digitális szkenner segítségével a hagyományos lenyomatvételi eljárásokat tudjuk kiváltani.

A hagyományos lenyomatvétel során a páciens a lenyomatanyaggal töltött kanálba harap, ezzel elkészítve a fogai negatív mását. A fogtechnikus ezt a lenyomatot önti ki gipsszel, ami alapján elkészíti a fogpótlást.
Ez a lenyomatvételi folyamat néhány esetben hányingert válthat ki, ami sokakat tart vissza fogorvosi kezelésektől.

Az intraorális szkenner használatával Önnek nincs semmi kellemetlensége. A kezelőorvos a fogak fölé helyezett speciális, kisméretű kamerával letapogatja a szájüregi képleteket, ami azonnal megjelenik a kijelzőn.
Az így elkészített lenyomat a tér minden irányában forgatható, dönthető és ellenőrizhető.

Milyen előnyökkel jár még a digitális lenyomatvétel?

 • Az álatalunk használt világpiacvezető Medit cég i700 scannere 11 mikron pontosságú, így a fogpótlása biztosan tökéletesen illeszkedik majd, ezzel biztosítva a könnyű megszokást, észrevehetetlen viselését
 • Színes 3D felvételeken tudjuk megmutatni fogászati problémáját, ezzel érthetőbbé tenni kezelésének részleteit
 • Digitális lenyomatait megőrizzük, évekkel később is visszkereshetők

Digitális fogpótlás

Mit kell tudnia a fogpótlások digitális technológiával történő tervezéséről és gyártásáról?

A legmodernebb fogpótlás két fontos fogalommal bővült, az egyik a
számítógép által támogatott tervezés, röviden CAD (Computer Aided Design)
és a számítógép által vezérelt gyártás, röviden CAM (Computer Aided Manufacturing)

A digitális fogpótlás készítésének folyamata
 • A szkennerrel vett lenyomat alapján a fogtechnikus számítógépen megtervezi a fogpótlást (CAD)
 • Front fogak területén készülő fogpótlásoknál 3d látványtervet készítünk, ezzel lehetősége van a pácinsnek ellenőrizni, hogy archarmóniájához, ízlésének megfelelő fogformák készüljenek
 • A digitális tervezés után speciális nagy pontosságú marógépek segítenek a fogpótlások elkészítésében, kifaragásában (CAM)
 • 3D nyomtató segítségével műgyanta mintát nyomtatunk a fogpótlás visszaellenőrzésére
3D nyomtatott sebészeti fúrósablon

Implantátumok behelyezésekor nyújt nagy segítséget a sebészi fúrósablon.

Először egy nagy felbontású 3D CT felvételt készítünk, majd ezt követően egy nagy pontosságú intraorális digitális lenyomatot veszünk.

A két felvételt számítógép segítségével összeillesztjük. Ez alapján megtervezzük az implantátumok ideális helyét és a fogpótlás esztétikus kinézetét.
Így már az implantátumok behelyezése előtt modellezni tudjuk, hogy milyen fogpótlás lesz a legmegfelelőbb Önnek.

A tervek alapján 3D nyomtatással elkészül a sebészeti fúrósablon, amelynek segítségével helyezi be a szájsebész az implantátumokat. Ezzel az eljárással a műtéti idő rövidül és az esetleges kockázatok minimlizálhatóak.

Láthatatlan fogszabályozás digitális lenyomatvétellel

Ma már sok esetben lehetőség van komplex fogszabályozási kezeléseket is elvégezni láthatatlan fogszabályozó sínekkel, ezzel elkerülve a ragasztott készülékekkel járó kellemetlenségeket.

A láthatatlan fogszabályozás menete lépésről lépésre

 • A fogszabályozás folyamata a kezelési terv elkészítésével kezdődik
 • Először egy nagy pontosságú intraorális felvételt készítünk a fogazatról.
  Ez alapján elkészíti a labor a digitális kezelési tervet, látványtervekkel, animációkkal, amit minden esetben egyeztetünk páciensünk elképzeléseivel
 • Ezt követően 3D nyomtató segítségével legyártjuk a láthatatlan síneket, melyeket 2 hetente cserélni kell, a kívánt eredmény eléréséig
 • A kezelés végeztével ismét egy intraorális szkennelés javasolt a
  Mosoly Trezor szolgáltatásunk keretében, mellyel megőrizhetjük az elért szép állapot digitális mintáját
Mosoly Trezor
Nagy pontosságú lenyomat a digitális technológia segítségével!
Szolgáltatásunk célja, hogy fogainak digitális lenyomatát hosszú távra megőrizzük és későbbi, esetleges fogászati kezelései során segítségül hívjuk.
A digitális fogászat legfrissebb innovációja, a digitális intraorális szkenner segítségével a hagyományos lenyomatvételi eljárásokat tudjuk kiváltani.

A hagyományos lenyomatvétel során a páciens a lenyomatanyaggal töltött kanálba harap, ezzel elkészítve a fogai negatív mását. A fogtechnikus ezt a lenyomatot önti ki gipsszel, ami alapján elkészíti a fogpótlást. Ez a lenyomatvételi folyamat sok esetben válthat ki hányingert, ami sokakat tart vissza fogorvosi kezelésektől.

Az intraorális szkenner használatával Önnek nincs semmi kellemetlensége. A kezelőorvos a fogak fölé helyezett speciális, kisméretű kamerával letapogatja a szájüregi képleteket, ami azonnal megjelenik a kijelzőn. Az így elkészített háromdimenziós lenyomat a tér minden irányában forgatható, dönthető és ellenőrizhető.

Milyen előnyökkel jár még a digitális lenyomatvétel?
 • Az álatalunk használt világpiacvezető Medit cég i700 szkennere 11 mikron pontosságú, így a fogpótlása biztosan tökéletesen illeszkedik, ezzel biztosítva a könnyű megszokást, észrevehetetlen viselést.
 • Színes 3D felvételeken tudjuk megmutatni fogászati problémáját, ezzel érthetőbbé tenni kezelésének részleteit.
 • Digitális lenyomatait saját tárhelyeinken megőrizzük, ezáltal évekkel később is visszakereshetők.
Milyen esetekben javasoljuk Önnek?
 • Fogszabályozó kezelés végén, az elért eredmény megőrzése érdekében.
 • Új fogpótlásának elkészítését követően. Ezzel garantálható egy esetleges sérülést követően az eredetei állapot visszaállítása.
 • Ha Önnek teljesen egészséges, esztétikus fogazata van, akkor is érdemes ezt az állapotot tárolni. Sosem lehet tudni mikor lesz rá szükség.
A szolgáltatásunk bevezető ára most mindössze 45.000 Ft,
mely során az elkészült lenyomatot felhő alapú tárhelyeinken minimum 10 éven keresztül megőrizzük és egy pendrive-on Önnek is átadjuk.

A térbeli lenyomatot a készülék PLY formátumban rögzíti, majd ezt alakítjuk át a 3D nyomtatók számára használható STL formátummá. A felvételt követően a digitális nyomatot mindkét formátumban az Ön rendelkezésére bocsátjuk.