Mit kell tudni a fogbeületésről?
Az implantáció napjainkra már rutin beavatkozássá vált az innovatív fogászati rendelők életében. Egy vagy több hiányzó fog pótlására egy modern és biztonságos terápiás módszer. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így Ön a kezelés alatt semmi fájdalmat nem érez. A páciensek döntő többségének aggodalmai , félelmei szertefoszlanak a beavatkozás közben- után.

Mikor ajánljuk a fogbeültetést?
  • ha Ön részleges foghiánnyal rendelkezik és fix fogpótlást szeretne, de az nem kivitelezhető megfelelő elhelyezkedésű  és erősségű pillér fogak hiányában
  • ha Önnek részleges foghiánya van, kivitelezhető lenne a fix hídpótlás, de nem szeretné az egészséges fogait lecsiszoltatni
  • ha Önnek kivehető protézise van, de nem tudja megszokni és fix fogpótlást szeretne
  • ha Önnek teljes foghiánya van és a protézisét nem tudja használni, vagy egyszerűen szeretne stabilabb megoldást, hogy újra tudjon bátran enni, mosolyogni.
A fogbeültetés menete lépésről lépésre

1.
Első lépés egy ingyenes konzultáció nemzetközi tapasztalattal rendelkező szájsebész-implantológusunkkal, aki megvizsgálja Önt elvégzi a szükséges képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat és elkészíti a kezelési tervet, tételes írásos árajánlatot.

2. Nagyon fontos, hogy a sikeres beavatkozás érdekében az Ön fogazata, fogakat tartó szövetei egészségesek legyenek, mert ennek hiányában a 99,5%-os implantációs sikerességi ráta csökken. Ezért az implantáció előtt minden szükséges egyéb kezelést el kell végezni.

Ezek a beavatkozások:
  • fogkő eltávolítás
  • fogínybetegségek kezelése
  • fogszuvasodások ellátása
  • menthetelen fogak, fogyökerek eltávoítása

3. Ezt követően kerülhet sor az implantátum behelyezésére steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben. Az implantálás időtartama függ a behelyezett implantátumuk számától és az esetleges kiegészítő csontpótló eljárásoktól. Az azonban átlagosan elmondható, hogy egy darab implantátum csontba ültetése normál esetben nem vesz 45-60 percnél többet igénybe. A beavatkozás végén a műtéti sebet varratokkal zárjuk, ami egy héttel később a kontrollvizsgálat alkalmával eltávolításra kerül.

4. A gyógyulási szakasz következik, ami átlagosan 3 hónapig tart. Ez idő alatt alakul ki a műgyökér és a csont között a megfelelő kapcsolat (osseointegráció) és válik terhelhetővé az implantátum. Amennyiben a foghiánya látható helyen van, erre az időtartamra tudunk ideiglenes fogpótlást készíteni a kellemetlenségek csökkentése érdekében.

5. A gyógyulási idő letelte után kontroll röntgen felvétellel ellenőrizzük a műgyökér integrálódását, gyulladásmentességét. Ez után egy kis részen megnyitjuk az ínyt az implantátum felett és behelyezésre kerül a gyógyulási csavar ami megformázza az implantátum körüli lágy szövetet. Ez a fázis kb 1 hétig tart.

6. A gyógyulás után behelyezzük az implantátumokba a lenyomati elemeket és kezdődhet a fogpótlás elkészítése.

Csontpótlás
Az implantátum csak megfelelő mennyiségű és minőségű csontba helyezhető be. Amennyiben ezek a feltételek nem állnak rendelkezés az Ön esetében csontpótló eljárásokra lehet szüksége, melyekről kezelőorvosa részletesen tájékoztatni fogja.