A fogfehérítés akkor jelent igazán értéket az Ön számára, ha szebb és látványosan fehérebb fogakat szeretne. A fogfehérítésre egyre nagyobb igény mutatkozik pácienseink körében, hiszen környezetünk elvárásai egyre nőnek és nehéz lépést tartani azokkal elhanyagolt vagy elszíneződött fogakkal.

Hogyan lehet a fogfehérítés az Ön számára is biztonságos és eredményes?
A fogfehérítés egy biztonságos beavatkozás, ha hozzáértő kezek végzik azt. Egy tartós és látványos eredményt hozó fogfehérítésnek megvannak a nélkülözhetetlen feltételei:
 • Nagy szakmai tapasztalattal rendelkező fogorvos vagy dentálhigiénikus, aki rendszeresen végez sikerrel fogfehérítő beavatkozásokat
 • Kíméletes, de hatásos fogfehérítő anyag (zselé), amely 5-8 árnyalattal világosabb fogakat eredményez
 • Fejlett technológia, azaz a Beyond II Ultra , az U.S.A. vezető fogfehérítő rendszere mely nagy mértékben felerősíti a fogfehérítő zselé hatását
A sikeres fogfehérítésben és a kockázatok elkerülésében csak akkor lehet biztos, ha ez a három feltétel egyidejűleg és egy helyen jelen van. A Ráday32 Dentalcentrumban természetesen adottak a feltételek ahhoz, hogy Ön biztonságosan végeztesse el a fogfehérítő beavatkozást és annak látványos eredménye legyen.

Miért színeződnek el a fogaink olyannyira, hogy fogfehérítésre legyen szükségünk?
Az elszíneződések azért alakulhatnak ki, mert fogaink két rétegből állnak:
 • belső, sötétebb dentin rétegből
 • külső világosabb zománc rétegből,
A külső réteg tele van mikroszkopikus, szabad szemmel nem látható üreggel, amelyekben lerakódhatnak a festékanyagok. Ezen túlmenően az évek előrehaladtával a felső zománc réteg kopásnak indul, ami által elvékonyodik és a belső réteg egyre inkább láthatóvá válik.

Az elszíneződésnek külső okai is lehetnek:
 • Az általunk fogyasztott élelmiszereknek színező hatása van fogainkra. Ilyenek lehetnek a piros gyümölcsök és az azokból készült termékek, a vörös bor, a kávé és a tea
 • Fogainkat besárgítja a rendszeres dohányzás
 • Egyes gyógyszerek is színező hatást gyakorolhatnak fogainkra
 • A fogak elszíneződését okozhatja genetikai öröklődés is
Hogyan működik a Beyond II Ultra fogfehérítő technológia?
A fogfehérítő anyagot 2 technológia egyidejű alkalmazásával aktiváljuk:

 • A fogakra helyezett hidrogén-peroxidot és szilikon-dioxidot tartalmazó Beyond fogfehérítő gélt egy keskeny sugarú,magas hatásfokú, hideg kék fénnyel hozzuk működésbe.
 • Eközben a fogfehérítő fej ultrahangos rezgéseket állít elő, mely bejuttatja a hatóanyagot a fog mélyebb rétegeibe is, ezzel sokkal intenzívebb fehéredési eredményt elérve.
A kezelést követően a fogszín 5-10 árnyalatnyi világosodása érhető el, ami összehasonlítva az otthoni, vagy más rendelői fehérítés hatásfokával, jelentősen jobb eredmény.
Mivel hideg fényt alkalmazunk az eljárás során, valamint az eljárás végén Beyond érzékenységcsökkentővel kezeljük a fogakat, az utóérzékenység is minimális.   A legmodernebb Beyond II Ultra kezelés mindössze egy alkalmat vesz igénybe, mely teljesen biztonságos, és eredménye akár 2 év múlva is látható!